Tel: +32 (0)476/46 56 91
CONTACTEER ONS

Warmtepomp Rs Sanitechnics

Met een warmtepomp bespaart u op energieverbruik en dus ook op uw maandelijkse kosten. U benut namelijk de gratis warmte die er in de natuur om uw woning te vinden is. Hiermee wordt het sanitaire water verwarmt. Zo zijn warmtepompen direct ook een milieuvriendelijke oplossing en kunt u er in sommige gevallen subsidie voor ontvangen.

Verschillende soorten warmtepompen

Een warmtepomp haalt gratis warmte uit de natuur. Uit de buitenlucht, aarde of grondwater. Simplistisch gezegd perst de compressor in de warmtepomp een gas samen waardoor de temperatuur in de stijgt. De warmtewisselaars nemen de warmte vervolgens op en geven deze af aan het verwarmingssysteem in huis. Op die manier bestaan er vier verschillende warmtepompen. water-water, grond-water, lucht-water en lucht-lucht. Welk systeem het beste bij uw situatie past is afhankelijk van verschillende facetten.

Zaken die de keuze voor het type warmtepomp beïnvloeden:

  • De huidige energie-status van uw woning. Hoe goed is uw huis geïsoleerd en heeft het dubbele beglazing?
  • Uw tuinoppervlakte en de bodemsamenstelling. Deze bepalen bijvoorbeeld of een grond-water of water-water warmtepomp wel binnen uw perceel past.
  • Welk vermogen heeft u nodig voor de dagelijkse bezigheden en welke warmtepomp kan dit bronvermogen efficiënt leveren?

Voordelen van warmtepompen

Dit innovatieve verwarmingssysteem kent naast financiële en natuurvriendelijke voordelen nog meer aantrekkelijkheden. Zo heeft u de investering in een zeer korte tijd terugverdiend, zelfs zonder de subsidie. Bovendien dient hij bij warm weer direct als frisse airco voor de verkoeling van uw huis.

RS Sanitechnics adviseert u

Met ruim 25 jaar ervaring met de installatie van verwarmingssystemen adviseren wij u graag optimaal over de juiste installatie van een warmtepomp. Zo maakt u naast een milieuvriendelijke en portemonnee vriendelijke investering ook nog een duurzaam goede beslissing.

Wenst u meer informatie? Aarzel dan niet om contact op te nemen met ons. Wij helpen u graag verder.

 

RS Sanitechnics levert kwaliteit duurzaamheid

Vraag ons advies of een op maat gemaakte